Microblading

Microbladstekniken ger det mest naturliga resultatet av permanent make-up

Microbladstekniken är en manuell metod av kosmetisk tatuering.

Verktyget som används är inte en vanlig tatueringsmaskin. Denna har ingen motor och används med handkraft och dras över huden så att den skapar linjer.

Microbladstekniken utförs genom användning av ett manuellt specialistverktyg som hanterar utbytbara microblad. Med microbladet snittas/raspas/dras tunna strå in i över huden för att fästa pigment/färg. Eftersom färgen sätts närmre ytan framstår linjerna som klara och skarpa, samt mer detaljerade. Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanent makeup med tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad som består av 7-18 små nålar som sammansatts till ett blad.

Skillnaden är också att dessa nålarna inte når ner så långt ner i huden som en vanlig maskin gör. Huden har tre lager, de första lagret som är ca 0,5mm tjockt förnyas ständigt. Det andra lagret som är ca 0,5-3mm tjockt byts ut var ca 3e år, och det tredje lagret är där för alltid kan man säga.

En vanlig tatueringsmaskin når ner till det tredje lagret, och det är därför det stannar för alltid. Men dessa nålarna når bara ner till det andra hudlagret, vilket gör att det håller i ca 1,5-2 år.

Resultatet blir naturligt fylliga ögonbryn som ser väldigt naturligt äkta ut.

Pigment 

Den främsta globala tillverkaren av professionella micropigmentprodukter. Färgerna är testade och godkända av läkemedelsverket samt godkända inom EU.

Pigmenten genomgår sträng kvalitetskontroll som garanterar bara det bästa, endast färgämnen av högsta kvalitet används. Pigmenten är helt Vegansk samt Cruelty Free.

Alla pigment bedöms efter sin kemiska sammansättning, mikrobiologiska föroreningar, kemiska struktur, kristallform, färgintensitet, granulat densitet, färgbeständighet och renhet.

För ett långvarigt resultat är färgdensiteten och kulörbeständigheten viktig, Pigmenten har en särskild tillverkningsmetod för att för att uppnå en hög koncentration i pigmentet.

Supernöjd med mina ögonbryn. Professionell, tålmodig, noggrann och väldigt omhändertagande vilket gjorde att man kände sig lugn under behandlingen. Otroligt nöjd!

-Paulina Tran